top of page
About-001.JPG

About

Alain Van Hespen volgde van ‘73 tot ’76 een klassieke opleiding fotografie aan de “stedelijke academie voor schone kunsten en vormgeving” in Genk. Van de 22 leerlingen in het eerste jaar bleven er slecht        over bij  de uitreiking van de diploma’s. Het was nog de tijd van de analoge fotografie, de reflexcamera’s kwamen net om de hoek kijken. Alain deed zijn werk met een Yashica Mat, een tweeogige reflex camera met een beeldformaat 6/6. Het toestel had geen ingebouwde lichtmeter. In de studio werd de technische camera gebruikt.

Tijdens zijn legerdienst was hij gekazerneerd als persfotograaf in het hoofdkwartier van het Belgische leger te Weiden (Duitsland). Samen met een vijftal andere fotografen (waaronder o.a. Michiel Hendrickx) verzorgden zij de foto’s van het korpsjournaal. Het was een boeiende en leerrijke tijd, temeer omdat dit type fotografie volledig               van de kennis, aangeleerd op de academie.

En dan werd het stil. Een gezin stichten en het familiale bedrijf overnemen waren zaken die er toe leiden dat de fotografie volledig tot stilstand kwam, tot hij een acht tal jaren geleden de digitale fotografie ontdekte. Een nieuwe wereld ging open maar voelde als thuiskomen bij een oude liefde.

Zijn portfolio heeft geen pretentie. Het dient uitsluitend om zijn werk te delen met mensen die in fotografie geïnteresseerd in zijn.

bottom of page